|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
20-02-08, 18:02 | #1 |
חבר פעיל
|
Moshe כנס בבקשה
אני קראתי מאמר שהבאת קישור אליו לגבי החיטוב בשיטת Carb Cycling.
אני זוכר שבין היתר היה רשום שם שהיתרון בלאכול מעט פחמימות היא שזה גורם לניצול מוגבר של שומן בתור מקור אנרגיה. אבל היום שלמדתי למבחן בפיזיולוגיה נתקלתי במשפט הבא : " במהלך מאמץ אופן חלוקת הדם לאיברי הגוף השונים משתנה, וכמות הדם המוזרמת לכבד ולכליות יורדת. כתוצאה מכך עזרת איברים אלה בשמירה על רמת הגלוקוז בדם נפגעת. ירידה ברמת הגלוקוז בדם משפיעה על מערכת העצבים ותחושת המאמץ קשה יותר. בנוסף, ניצול מאגרי האנרגיה משומנים (חומצות שומן חופשיות) יורד בעקבות ירידה ברמת הגלוקוז. " שזה אומר בעצם את ההפך. איך זה יכול להיות? |
20-02-08, 18:10 | #2 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
זה לא נכון
__________________
And most importantly: Everytime you squat above parallel, Rip drowns a kitten in milk Patience + Persistence = Progress. (Bill Starr, The Strongest Shall Survive) |
20-02-08, 18:12 | #3 |
חבר פעיל
|
מה לא נכון?
|
20-02-08, 18:48 | #4 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
זה לא נכול כאשר הגלוקוז יורד אז נצרך פחות שומן ממאגרי האנרגיה למיטב ידיעתי, תחכה שאנשים עם רפרנס מוסמכים יותר יכנסו, בכל מקרה תנסה לרשום כותרת עניינית פעם הבאה אחי =)
|
20-02-08, 19:12 | #5 | |
חבר פעיל
|
ציטוט:
|
|
20-02-08, 20:07 | #6 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
זה לא נכון. אולי זה בא מהכיוון של "השומן נשרף בלהבות הפחמימה", כי בשביל לחמצן שומן צריכים אוקסלואצטט שמיוצר מגלוקוז. אבל אפשר לייצר אוקסלואצטט גם מחומצת האמינו אספרטט. זאת אחת הסיבות שאנחנו צורכים הרבה חלבון בדיאטות דלות בפחמימות.
|
20-02-08, 20:16 | #7 | |
חבר פעיל
|
ציטוט:
|
|
21-02-08, 00:30 | #8 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
אספרטאט היא לא חומצת אמינו חיונית, אתה לא חייב לצרוך אותה במזון כדי שיהיה לך אותה.
|
21-02-08, 09:31 | #9 |
חבר פעיל
|
אחלה תודה.
וסתם עוד שאלה. זה ידוע שמתאמנים שמזריקים אינסולין אז הלבלב מייצר פחות אינסולין ובטווח הארוך זה פוגע בתפקוד שלו. ובדיאטה דלת פחמימות רמת הגלוקוז בגוף שלנו יורדת מה שאומר שהלבלב מייצר פחות אנסולין. זה עלול לפגוע בתפקוד שלו? עריכה : קראתי את הקטע מהמאמר שהבאת לגבי קינמון ורגישות לאינסולין. והשאלה היא אם יש צורך בקינמון בחיטוב דל פחמימות כי גם ככה רמת ייצור האינסולין היא נמוכה בדיאטה כזו. |
21-02-08, 15:31 | #10 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
1. הייצור המופחת של האינסולין זה לא מה שפוגע בתפקוד שלו עד כמה שידוע לי. בכל אופן, דיאטה דלה בפחמימות לא תפגע בתפקוד הלבלב.
2. בקארב סייקלינג המטרה היא דווקא להוריד כמה שיותר את הרגישות לאינסולין. |
21-02-08, 19:26 | #11 |
חבר פעיל
|
תודה
|